Mango med sticky rice
En kulinarisk rejse – det var ikke formålet med turen, men vi nyder
virkelig den fantastiske lokale mad, hvor vi kommer frem.
Thaier er til krydret mad for at sige det mildt, men kan faktisk lave
en skøn Tom Yom suppe mild for at vi kan nyde den, uden helt at have
flammer ud af munden. Hakket kød med masser af koriander og chili
laver de til UG. Kylling eller fisk i sur sød sovs, ligesom det vi
har fået allevegne hjemme. Kylling med cashewnødder og ris.
Fiskesauce. Østerssauce. Friske frugter og især desserten med frisk
mango og sticky rice med kokossauce. Uhmmm. De små pastelfarvede
gelestykker i lyserød kokossauce var dog alligevel lidt for meget for
ungerne. Det samme var gele i vilde farver og små sukkerkokostoppe –
tænk at dessert kan være FOR sød.
No Durian står der på skiltet og figuren foran elevatoren.
Durianfrugten lugter ikke så meget på markedet, men når den først er
åbnet og har ligget lidt i varmen… så vil man bare ikke bo på
værelset ved siden af. Utroligt at det er nødvendigt at forbyde en
frugt fra værelserne, men helt almindeligt i Thailand.
Nicolai og Lærke er begyndt at spise mindre portioner yogurt om
morgenen for at have appetiti til at gå på opdagelse i buffetten. Det
har de nu gjort et stykke tid, men efterhånden er det ikke bare brød,
croissanter, frisk frugt og æg i forskellige variationer, der
frister, men også de mere eksotiske indslag.